fbpx

"Животът е баланс. Невинаги е необходимо да извършваш някаква дейност. Понякога е напълно нормално, даже абсолютно необходимо, да затворшиш всичко и просто да си отпочинеш." - Лори Дешене

Скъпи посетители, за ваша информация Сауна, Парна баня и Санариум за момента са неактивни!

 

Колко често мога да посещавам сауна?

При добро здраве може да посещавате сауната всеки ден. Но имайте предвид, че сауната ще изсуши кожата ви – може да се наложи употребата на овлажняващ лосион след процедурата.

Каква продължителност да избера?

Тук нещата са индивидуални, но все пак може да започнете с кратки серии от 3-4 минути. Постепенно увеличавайте продължителноста. Без проблем може да стигате до 60-90 мин.

С каква влажност трябва да бъде сауната?

Влажността на въздуха може да се регулира – сипвайки вода върху камъните в сауната. Никога не стойте в сауната при прекалено сух въздух . При по-висока влажност се наблюдава по-обилно потене.

Каква температура?

Температурата в сауната обикновено е между 70 и 100 градуса по Целзий. Този показател е индивидуален. Започнете с по ниски стойности – 80 градуса, докато намерите оптималната за вас температура.

Не е ли опасно?

Ако сте здрав и при разумна употреба сауната се счита за безопасна. Стига, разбира се, да не се стремите да поставяте рекорди. Ако все пак имате притеснения – консултирайте се с лекар.

Подходяща ли е сауната за всеки?

Като правило всеки може да посещава сауната, НО при употреба на алкохол, наркотици или при ниско кръвно налягане следва да се обърне по-специално внимание, тъй като при тези случаи ефектът от сауната е по-силен.

Може ли сауната да се комбинира със спорт?

ДА! Без проблем може да релаксирате в сауната след тежка тренировка в залата. Все пак е препоръчително да приемете известно количество течности, тъй като самата тренировка е обезводнила тялото и при непосредствено влизане в сауната може да се получи прекомерно обезводняване. Също така при наличие на мускулна травма (която е препоръчително да се третира със студено) не е желателно да влизате в сауната.

ВИД ПРОПУСК ЦЕНА
За клиенти с активна карта за фитнес или аеробика 8 лв.
За клиенти, които нямат активна карта за фитнес или аеробика 12 лв.

Парната баня представлява друга форма на термотерапия. Физикалните фактори, действащи при нея, са горещ въздух и висока влажност. Парата има разнообразно действие върху кожата. Тя оказва изключително добър ефект върху кръвоснабдяването й, което се засилва от термичното дразнене и след провеждането й кожата изглежда свежа и тонизирана, почистена от мъртвите клетки и мазнините. След процедурата кожата много по-лесно усвоява полезните съставки от нанасяната козметика. Поради това е препоръчително парната баня да предшества различни процедури за лице и тяло. Термичното дразнене оказва положителен ефект и върху централната нервна система, а съчетана с различни ароматни масла (лавандула, мента, бор, мащерка, канела) има релаксиращо въздействие. Топлината подпомага релаксирането на мускулите, а чрез повишаване на кръвообращението се подобрява транспорта и елиминирането на остатъчните метаболитни продукти в тях, освен това влияе благоприятно при наличие на мускулна треска. Счита се, че при леки мускулни травми парната баня има лечебен ефект. Препоръчително е антицелулитните програми също да бъдат в съчетание с парна баня, защото тя подпомага размекването и дренирането на целулита.

ВИД ПРОПУСК ЦЕНА
За клиенти с активна карта за фитнес или аеробика 8 лв.

Санариум – лека форма на сауна, съчетаваща успокоителната топлина на финландската сауна и почистващата влажност на парата, създавайки усещане за тропическа гора.

ВИД ПРОПУСК ЦЕНА
За клиенти с активна карта за фитнес или аеробика 8 лв.

 

Основни съвети за използване на солариум:

Продължителност и честота на посещенията

За да се насладите изцяло на солариума и на така желания шоколадов тен, има няколко правила, които трябва да спазвате. На първо място стои въпроса с продължителност и честотата на посещенията в студиото. Когато стартирате посещенията на солариума, процедурите са с продължителност от 5 до 7 минути, съобразно с специфичните особености на вашата кожа. От значение е не само естественият тен на кожата, но и нейната влажност, еластичност и тургор. След това, постепенно процедурите могат да стигнат до 15 минути, но не всяка кожа понася толкова продължително и концентрирано лъчение. Последното поколение професионални солариуми имат възможността да дозират своето лъчение, както на лицето, така и на тялото в зависимост от типа кожа.

Грижа за кожата преди и след солариум

Козметиката е неотлъчен спътник както на естествените слънчеви бани, така и на изкуствените. От това каква козметика използвате (нашата козметика е MY SUN) в голяма степен се определя и крайният резултат от соларните процедури. Във всеки соларен салон се предлага специализирана соларна козметика, която макар и скъпа е гаранция за комфорта и здравето на вашата кожа, както и не на последно място – за ефективността на процедурите. Стандартните плажни масла също са вариант, но те са предназначени главно за излагане на слънчеви лъчи, така че ефекта от тях няма да е оптимален. Преди да посетите соларното студио, добре е да овлажнявате кожата си редовно, за да е здрава и жизнена, и да не се стресира от третирането с интензивно лъчение. Избягвайте по-агресивни третирания на кожата непосредствено преди солариум – кола маска, ексфолация и т.н. След процедурите трябва да подхранвате и овлажнявате кожата си, използвайте богати кремове за тяло с успокояващ и силно хидратиращ ефект.

ВИД ПРОПУСК ЦЕНА
1 жетон /4 мин./ 4 лв.

 

ВЪЗСТАНОВЕТЕ СЕ СЛЕД УСИЛЕНА ТРЕНИРОВКА С РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ

Под грижите на нашите специалисти, всяка масажна процедура е истинско удоволствие за сетивата.

Ивайла Неделчева – кинезитерапевт – тел. 0888 588 709

ВИД ПРОПУСК ВРЕМЕТРАЕНЕ ЦЕНА
Normatec-лимфен дренаж
Крака 30 мин.
5 посещения + 1 безплатно x 30 мин.
10 посещения + 2 безплатни x 30 мин.
50 лв.
200 лв.
350 лв.
Седалище и паласки 30 мин.
5 посещения + 1 безплатно х 30 мин.
10 посещения + 2 безплатни x 30 мин.
50 лв.
200 лв.
350 лв.
Една процедура + масаж 30 мин. + 30 мин. 110 лв.
Една процедура + 5 антицелулитен масаж 30 мин. + 30 мин. 150 лв.
Една процедура + 10 антицелулитен масаж 30 мин. + 30 мин. 250 лв.
Класически масаж
Цяло тяло 60 мин. 80 лв.
Цяло тяло 90 мин. 100 лв.
Частичен 30 мин 60 лв.
Спортно-възстановителен 60 мин 80 лв
Релаксиращ 60 мин. 80 лв.
Антицелулитен масаж
Класически 30 мин. 60 лв.
Мед 30 мин. 60 лв.
Медомасаж
Цяло тяло 45 мин. 85 лв.
Частичен 30 мин. 60 лв.
Комбинирани масажи
Гръб+Антицелулитен+Вендузи 60 мин.
90 мин.
90 лв.
105 лв.
Цял класически+Масаж с мед на ходилата 60 мин. 75 лв.
Спа процедури
Ароматерапевтичен масаж 60 мин. 85 лв.
Римски масаж 60 мин. 90 лв.
Шоколадова терапия 80 мин. 95 лв.
Пилинг с морски соли 30 мин. 65 лв.
Кокосова терапия 80 мин. 95 лв.