fbpx

"Йога не е за това да стигнеш до пръстите на краката си, а за това, което научаваш по пътя надолу." - Джигар Гор

Body fit yoga

Body fit yoga е енергична практика – комбинация от добре подбрани асани взаимствани от Ащанга, като са включени и някои упражнения от Пилатес, контролирано дишане, релаксация и разбира се това без което не може йога – положително мислене и усмивка. Body fit yoga помага да се поддържа здраво и красиво тяло.


Освен че освобождава стреса и напрежението, този стил засилва имунната система и подобрява кръвообращението. Резултатът е стройна, стегната и гъвкава фигура. Мускулите се стягат, оформят и издължават, без да се трупа маса, тъй като не се използват тежести. Работи се само със собствената тежест на тялото. Осанката става стройна, фигурата се изправя, човек излъчва спокойствие и увереност. Този вид Йога може да се практикува с цел освобождаване на тялото от стреса и напрежението в мускулите, за антицелулитна терапия, за стягане на коремните и други мускули на тялото.


Таня Минчева е тренирала плуване,спортна гимнастика и ски.Завършила е висше икономическо образование във ВИИ „Карл Маркс“,специалност Икономика на транспорта.Заминава за САЩ,където има късмета да се вгради в общност на активно спортуващи хора,които я мотивират да започне да се занимава със спорт на професионално ниво.Завършва курс за инструктор по аеробика в Стамфорд,Кънектикът.С течение на времето влечението към степ-аеробиката се измества от метода Пилатес и така става инструктор по тази дисциплина.Среща се с различни хора,учи се от тях,открива очарованието на Йога-Училище,което не се завършва.Посещавала е workshop на Шон Кор,завършва семинар при Силвана Али,сертифицирана е в Италия и в Атанга Институт в Майсор,Индия.Продължава да се учи,защото йога е едно безкрайно пътешествие.Вярва,че това е процес на опознаване,начин да разбереш и обичаш себе си!