fbpx
Аквапектин – Здравословно отслабване

Аквапектин – Здравословно отслабване

Какво е пектин?

Пектин е наименованието на фибри, намиращи се в повечето плодове. В световен мащаб се използва най-вече в хранително-вкусовата промишленост като желиращ агент. Представлява полизахарид изграден от разтворими(желиращи) и неразтворими фибри. От друга страна е установено, че е много полезен за нашето здраве. Говорейки за здраве е нужно да подчертаем, че ябълковият пектин е най-полезен за човека и съответно в пъти по-скъп от всички други цитрусови пектини.

Най-общо казано, пектинът играе ролята на филтър за човешкия организъм. Чрез многократни клинични изследвания в годините е доказано, че чистият ябълков пектин е изключително полезен, а в определени случаи на прием в големи дози от 3 грама и повече дневно е дори лековит. Факторите в организма, върху които той има благоприятно влияние, са почти неизброими. Той представлява светло-кафяв прах и, за да бъде подходящ за консумация, той трябва да бъде разтворен. Най-често се предлага под формата на таблетки и на прах и се рекламира като ябълков, но за постигането на ниска пазарна цена се използва цитрусов пектин, чиято цена на суровината е 8 пъти по-ниска от тази на ябълковия, съответно и качеството му е несравнимо по-ниско. Противно на широко разпространеното схващане, че ябълките имат високо съдържание на пектин, установеният процент съдържание при висококачествените сортове е под 1,5% или един от най-ниските. За сравнение, в корите на цитрусовите плодове този процент достига 30% от суровата маса. Това означава, че за да попадне в организма ви и да бъде усвоено от него така, че необходимото дневно количество от около 3 г чист ябълков пектин да бъде набавено, Вие трябва да консумирате по няколко килограма ябълки дневно. Това естествено е невъзможно и именно тук се намесва „Аква Пектин” – първият течен, високо естерифициран и свръх усвояем пектин. 100% разтворен!

Какво е „Аква Пектин“ и как действа?

Хранителни добавки „Аква Пектин” са изцяло нови продукти без аналог, разработени в България от български учени, тествани и доказани многократно. Всички проблеми и неудобства до момента, свързани с приема на ябълков пектин, са елиминирани изцяло. В течните варианти на продуктите Аква Пектин, ябълковият пектин е напълно разтворен и готов да абсорбира всички вредни токсини и тежки метали в тялото. Този генерален детокс ефект върху човешкия организъм се постига, когато са налице два основни фактора. Единият е голямото количество пектин от 3 грама във всяка бутилка от 330 мл, а вторият е поемането му от организма в предварително разтворен вид. По този начин се отключва целият потенциал на тази естествена съставка на ябълката. Подобна комбинация от количество и течна форма липсва изцяло при всички други форми на пектин на пазара, което ги прави почти безполезни за целите на детоксикация. Пектиновите капсули могат да бъдат дори опасни, с оглед на изцяло твърдото си състояние и заради възможността от залепване на капсулата във вътрешността на стомаха, което може да предизвика раздразнение и дори язва. В най-добрия случай организма ще ги изхвърли размекнати, но не и разтворени. Оттук следва да се счита, че пектиновите капсули са с изключително нисък ефект.

„Аква Пектин” съдържа чист, висококачествен, медицински клас ябълков пектин, който е 100% разтворен в пречистена вода чрез двойна обратна осмоза. Със своята основна суровина – чист ябълков пектин, произведен в Европа от най-качествен сорт ябълки, и със своя неповторим вкус на ябълков нектар течната форма на продуктите „Аква Пектин” се усвоява изключително бързо и има уникалната способност да се свързва с тежки метали и токсини в организма.

Множество изследвания показват, че общата детоксикация на организма, която се наблюдава при редовния, ежедневен прием на пектин, води до чувствително намаляване на риска от рак на дебелото черво – третото по честота заболяване през последните години. Течната форма на продукта позволява приема на голямо количество ябълков пектин дневно (3 грама), количество, подходящо за постигане на гореспоменатите ефекти на ябълковия пектин, включително и при хора, изложени на вредни въздействия на околната среда и ежедневен стрес.