fbpx
Загрявката, най-важната част от вашата тренировка !

Загрявката, най-важната част от вашата тренировка !

Най-важната част от вашата тренировка ,не е нито вдигането на максимална тежест,нито броя повторения които успявате да направите !
Най-важната част от тренировката ,това е правилната загрявка.Ако нямате правилна загрявка,може въобще да не успеете да довършите тренировката си.Много от трениращите подценяват тази част и предпочитат да преминат директно към упражненията с тежести,като не разбират как по този начин рискуват да си причинят много сериозни контузии,които да ги доведът до край на тяхната професионална или любителска спортна кариера!
Друга част от хората смятат,че две-три кръгови движения от ръцете и краката са им напълно достатъчни да започнат работата с тежести,но далеч не е така.
Загрявката която всеки трениращ е задължително да проведе,трябва да трае поне 7-10 минути ,като се обхване цялото тяло,независимо коя мускулна група сте решили да тренирате в този ден. Чрез загряването вие подготвяте вашето тяло за една оптимално-качествена тренировка лишена от контузии или още по лошо,травми за цял живот !
Примерна загрявка : Леко кардио 10-15 минути пътека,като започнете с лека разходка и постепенно вдигате нивото на натоварване до лек крос .
След като слезете от пътеката,започнете с леки кръгови движения които обхващат всички мускулни групи :врат,рамена,лакти,китки,кръст,колена,глезени .
След като направите по 10-20 кръгови движения в посока от всички горе-споменати мускулни групи,можете да направите леко разтягане,без да използвате цялата си пластичност на ставите ,защото това би повлияло негативно на качеството на тренировката ви !

Радвайте се на вашето здраве и го пазете !